Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че палестинската въоръжена групировка Хамас не е

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че палестинската въоръжена групировка Хамас не е
Коментари Харесай

Ердоган: „Хамас“ не е терористична организация, а освободителна група

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви през днешния ден, че палестинската въоръжена групировка  " Хамас "  не е терористична организация, а освободителна група, водеща борба за отбрана на земята си, съобщи Ройтерс.
В тирада пред депутатите от своята партия в Народното събрание Ердоган съобщи, че Израел се е възползвал от положителните планове на Турция и че няма да отиде в Израел, както бе планувано по-рано. 
Ние нямаме проблем с израелската страна, само че имаме проблем с политиката на Израел по отношение на палестинците, сподели Ердоган, представен от Ройтерс.
Турският президент уточни, че е тъжен от „ неспособността “ на Организация на обединените нации да реализира единодушие по резолюция за бомбардировките на Израел в линията Газа и да призове за филантропично преустановяване на огъня. Ердоган призова за промяна на Организация на обединените нации, като съобщи, че Съветът за сигурност би трябвало да бъде реформиран и да стане по-приобщаващ.
Турският президент прикани Израел да се вслуша в апелите за мир. Ердоган прикани и за неотложно преустановяване на сраженията сред двете враждуващи страни. Според него Израел би трябвало да спре атаките против Газа, но нападенията против израелските земи също би трябвало да спрат.
Ердоган сподели, че „ играчите отвън района би трябвало да спрат да наливат масло в огъня в поддръжка на Израел “. Той призова световните сили да окажат напън върху израелското държавно управление да спре офанзивите. Според турския президент мюсюлманските страни би трябвало да работят дружно за преустановяване на огъня и за реализиране на дълготраен мир.
Ердоган сподели също, че Турция е подготвена да бъде гарант на палестинската страна и прикани за образуване на интернационална мирна конференция за спора сред Израел и палестинците.
Според него граничният пункт Рафах би трябвало да остане отворен за филантропична помощ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР